TILLBAKA TILL NYHETSÖVERSIKT

Ny vinnare av surfplatta korad bland ANGI-deltagarna

Bild provtagningskit

 

ANGI lottar ut surfplattor bland sina deltagare i studien. Tävlingsmomentet består i att berätta om varför man vill vara med i studien. Nu har den senaste vinnaren dragits, och så här löd dennes motivering:

”Jag blev tillfrågad att vara med i ANGI-studien då jag tidigare varit sjuk i anorexi. Det enda jag behövde göra för att delta i studien var att gå till min vårdcentral och ta ett blodprov som sedan skickades till Karolinska Institutet. Jag tänkte att SJÄLVKLART vill jag vara med och hjälpa forskningen framåt så att man kanske kan förutse och förhindra att fler får denna hemska sjukdom. Jag lämnade blodprovet, gick på 5 min ungefär sedan var det klart! Ganska snart efter så fick jag en biobiljett hemskickad till mig som tack för att jag deltog i studien, vilket var en glad överraskning! Några veckor efter det blev jag uppringd av Jessica som är ansvarig sjuksköterska för ANGI-studien. Hon berättade att jag vunnit en surfplatta genom mitt deltagande! Jag hade helt missat att man ens kunde vinna något så blev verkligen en överraskning. Tänk att denna hemska sjukdom år senare skulle generera i något positivt! Ni som får chansen att delta i en forskningsstudie – gör det! Tänk att något så enkelt som ett blodprov kan ge så fantastiska resultat!”

Av: Ann-Sofie Lundin
Foto: Karolinska Institutet